суббота, 29 декабря 2018 г.

ИТАК.... НЕ ВЕРЮ Я УКРАИНСКОЙ МЕДИЦИНЕ И СУПРУН В ЧАСТНОСТИ! ВЫ ТОЛЬКО ПОТЕРЯЛИ СОЗНАНИЕ, А ВАС.... УЖЕ РАЗОБРАЛИ НА ЧАСТИ!!!
Закон про трансплантацію - опублікований23.06.2018 12:50
Закон України "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині" опубліковано в газеті "Голос України" 23 червня 2018 року; закон набуває чинності з 24 червня і починає діяти з 1 січня 2019 року.
Документ оприлюднено на сайті видання.
Закон про трансплантацію було ухвалено Верховною Радою 17 травня 2018 року, підписаний Президентом України 19 червня 2018 року.
Законом передбачається презумпція незгоди - матеріал для пересадки може бути отриманий з тіла померлої особи лише у випадку, якщо вона за життя дала згоду на трансплантацію.
Згідно зі статтею 16 закону, кожна повнолітня дієздатна особа має право надати письмову згоду або незгоду на вилучення анатомічних матеріалів з її тіла для трансплантації та/або виготовлення біоімплантатів після її смерті.
У живого донора може бути вилучено анатомічні матеріали лише за наявності його добровільної та усвідомленої згоди на донорство анатомічних матеріалів, наданої у письмовому вигляді.
Рада встановила, що всі відомості щодо згоди або незгоди на донорство вносяться до Єдиної державної інформаційної системи. Після внесення зазначених відомостей до інформаційної системи трансплантації, згідно із законопроектом, відмітки про надання особою згоди або незгоди на посмертне донорство та про зміну цього волевиявлення за бажанням особи вносяться до паспорта громадянина України або водійські права.
Також закон визначає групи людей, які не зможуть бути донорами. Це діти-сироти, люди, особа яких не встановлена, та учасники АТО. З метою запобігання нелегальній трансплантації та торгівлі органами та/або іншими анатомічними матеріалами законом вносяться зміни до Кримінального кодексу України в частині встановлення більш суворої відповідальності за порушення законодавства в частині трансплантації органів та/або інших анатомічних матеріалів людині.
Дія цього закону поширюється на трансплантацію анатомічних матеріалів людині, здійснення діяльності, пов'язаної з трансплантацією, отримання анатомічних матеріалів людини для виготовлення біоімплантатів, визначення умов застосування ксеноімплантатів.
Трансплантація здійснюється на засадах добровільності; гуманності; анонімності; надання донорських органів потенційним реципієнтам за медичними показаннями; безоплатності (крім гемопоетичних стовбурових клітин); дотримання черговості (крім родинного та перехресного донорства); достойного ставлення до тіла людини у разі посмертного донорства.
Порошенко підписав закон про трансплантацію
Організацію та надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації та здійснення діяльності, пов'язаної з трансплантацією, у рамках визначених законом повноважень забезпечують: Кабінет міністрів України; центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я; центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації та здійснення діяльності, пов'язаної з трансплантацією; заклади охорони здоров'я, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, що передбачає право надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації та/або здійснення діяльності, пов'язаної з трансплантацією, згідно з переліком, затвердженим центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я; бюро судово-медичної експертизи та інші суб'єкти господарювання, що здійснюють діяльність, пов'язану з трансплантацією; трансплант-координатори.

Комментариев нет:

Отправить комментарий